Verslag Olne Spa Olne 2013 (op herhaling) – 69km ultratrail


hardlooptaart(24.11.2013 – Olne-Spa-Olne, 69km trailrun Belgische Ardennen — een verslag uit de achterhoede)

Grijs, vochtig en net boven het vriespunt. Over achten gingen we met een deelnemersveld van ca. 480 op pad voor de 69 km OSO-trailrun. Langs weilanden, door bossen en dorpjes, stukken asfalt, stijgen en dalen, door modder en heel veel prut. Onderweg vier verzorgingsposten, goed geregeld en vriendelijke vrijwilligers. Voor mij was dit de 2e keer dat ik deelnam aan deze trailrun. Belangrijkste reden waren de twee UTMB-punten die je ‘verdient’ bij finishen waardoor er in december meegeloot kan worden voor de UTMB-CCC.

Helaas moest ik deze dit jaar bij de UTMB na 72 km noodgedwongen stoppen, dus reden om ook dit jaar weer mee te willen loten. Maar dan moest wel eerst de trailrun Olne met goed gevolg worden afgelegd. Uiteindelijk lukte dit in ruim 9,5 uur als 306e van de 403 finishers. Uitermate tevreden en voldaan reed ik daarna terug naar mijn overnachtingsadres B&B Aux Quattre Bonniers in Olne.

Waarom?

Terugkijkend op deze ultra vraag ik me weer eens af waarom ik dit eigenlijk doe. Tot 35 km leef je met het idee dat je nog niet op de helft bent en net over de helft lijken de kilometers voorbij te kruipen. Voortgaan doe ik overigens liever op tijd dan op kilometers. Van halfuur naar halfuur lopen gaat mij prettiger af dan van kilometer naar kilometer. Ook het focussen op het moment kan helpen, je best doen met de dingen die je op dat moment aan het doen bent en niet teveel vooruit kijken. Het blijft iets moois om telkens die uitdaging met jezelf aan te gaan. Het lichaam dat je vertelt dat het nu wel genoeg is geweest en de mind die je zegt door te gaan…doorgaan tot de finish. In een interview laatst met ultrarunner Dean Karnazes werd hem gevraagd naar de slechtste reden voor een DNF. Na enige bedenktijd zei hij: “that you are tired’. Vermoeidheid is voor hem geen reden te stoppen, tenzij er voor het lichaam onverantwoorde risico’s worden genomen. En ook nu weer, tijdens Olne-Spa-Olne had ik momenten waarbij ik me afvroeg: ”waar zijn we eigenlijk mee bezig”, en “word ik hier niet een beetje te oud voor?” En toch als ik een dag na de run terugkijk ben ik zo ongelooflijk blij dat ik het weer gedaan heb, dat je je lichaam weer beter hebt leren kennen, dat je hebt bemerkt dat je in staat bent door te gaan op momenten dat je wilt stoppen, dat negatieve momenten altijd worden gevolgd door positieve en dat je het gevoel hebt dat alles in je lijf weer een grote onderhoudsbeurt heeft gehad;  ….en als er bij thuiskomst dan nog een taart op je staat te wachten, gemaakt door je dochter, denk je …op naar de volgende!

 
Comments

he Arthur. geestig verslag van wat mentale sores. jij bent door die mooie taart weer opgeladen voor de volgende uitdaging, de volgende ultra-zoektocht naar je ‘ik’, in de krochten van je bewustzijn. die ccc komt er wel. en denk anders ook eens aan de ultra mitic, in Andorra. lees mijn verhaal op mst daar maar eens over (2012). de um is wat minder commercieel en grootschalig. wat technischer, wat meer hoogtemeters, gegarandeerd meer gestruin door die krochten van je bewustzijn. take care.
mig

Hi Arthur.
Wat een leuk verslag van je geweldige prestatie Olne-Spa-Olne loop, je bent een echte doorzetter TOP!!
En de prachtige taart die Daisy voor je heeft gemaakt wat leuk die zal heerlijk gesmaakt hebben na zo’n inspanning.
We zijn heel trots op onze buurman!
Groetjes en Liefs van Henk en Ans

Dank voor jullie mooie reacties. Mig, ik zal zeker je verhaal over de um lezen en er mijn voordeel mee doen. Thx voor de tip!

Hey Look what we have for you! a goodoffers
Just click on the link below to qualify

https://drive.google.com/file/d/1IfHORVRtLUPY-4WTkj68YAe4qthdcHKu/preview

Enter to win an iPhone XS Max & AirPods in this free giveaway: https://tinyurl.com/winiphone55871

That is nice promotion for your team. ikloop.nl
http://bit.ly/2KtMhjY

Comments are closed.