Verslag Olne Spa Olne 2010 – 65km Ultratrail

+Arthur Veen
Het was koud in Olne. Om 8:10 uur stonden bij de start bij een temperatuur van zeven graden onder nul ca 450 ultralopers bij ´t ´chalet´ te wachten tot ze weg mochten voor de inmiddels bekende trailrun ‘Olne Spa Olne’. Er volgde 65 km aan meerendeels onverharde paden, langs weilanden, over heuvels en gladde afdalingen. De vele opgenomen heuvels werden door mijn categorie lopers heuvel-op wandelend genomen. De vlakke gedeelten en afdalingen werden hard gelopen, waarbij het zeker berg af redelijk hard kon gaan. In het begin werd je voor de soms gladde gedeelten nog ´gewaarschuwd ´ door de ontstane opstoppinkjes, later was het zelf oppassen. Verder koud maar droog en af en toe een zonnetje. Was het leuk? Gedurende de loop heb ik me dat wel afgevraagd. Niet eerder had ik een 65 km gelopen en had me voorgenomen van drinkpost naar drinkpost te lopen (om de 16 km). Krachten verdelen, af en toe een praatje, mp3 op mijn oren en doorgaan.

Olne Spa Olne, mooie ervaring

Het kontakt met mijn meegereisde vrouw was moeizaam doordat beide mobiele telefoons geen bereik bleken te hebben. Des te leuker was ´t dat ze me op de meest onverwachte plekken langs het parcours telkens weer wist te vinden. Bij km 45 een ruime kilometer teveel gelopen, even niet opgelet tijdens een praatje, waarna een aardige buurtbewoonster zo vriendelijk was ons terug te rijden naar het parcours. De laatste paar kilometers werden voor mij de eerste trail-kilometers in het donker, waarbij de meegenomen hoofdlamp zijn diensten bewees. Ik finishte uiteindelijk na 9,5 uur om 17:40 uur. Op de ranglijst bleek ik 299ste van de 342 finishers te zijn geworden. Belangrijk? Absoluut niet. Ik had een geweldige dag gehad, 65 km volbracht, zeker 3 dagen op wolken gelopen, een week spierpijn gehad maar de voldoening…..onbetaalbaar!

Tot de volgende…