Marathon van Amsterdam – zondag 20 oktober 2019

amsterdam-marathonZondag 20 oktober is het weer zover. De 44e editie van de Marathon van Amsterdam gaat weer van start. Op het vlakke en snelle parcours zullen er weer veel PR’s worden aangescherpt. maar veel zal natuurlijk afhangen van het weer en de vorm van de dag.
Al met al belooft het weer een prachtig evenement te worden. Mooie momenten  al bij de start in ’t olympisch stadion, het samenzijn met allemaal hetzelfde gevoel, het ‘bloed, zweet en tranen’ dat in de rondte zal galmen en uiteindelijk het startschot waarna de boel langzaam naar voren schuift.
Je weet dan wat je te wachten staat. De eerste 5km door t Vondelpark is het warm draaien en tempo vinden, daarna kijken hoe snel de eerste 10 gaan, naar de 15 bij de amstel, de 21 na de turn bij ouderkerk en de eerste wat lastige kilometers bij de spaklerweg op 26. Hoe voel je je bij de 30K bij ‘t Amstel Station en dan doorgaan…doorgaan over de prins hendrikkade naar de 38 en tenslotte de laatste moeilijke loodjes door ‘t vondelpark, over de amstelveense weg en het olympisch stadion in om te finishen. En daarna….leeg, helemaal leeg.

Ik wens iedereen die 20 oktober de marathon, of één van de overige afstanden, gaat lopen, heel veel succes en loopplezier.

Arthur

 
Comments

Het is een tijdje geleden, bekijk vandaag onze nieuwe aanbiedingen
https://rb.gy/r9xzqu

Comments are closed.