Body worlds en beweging

body-worldDe mens is niet gemaakt om acht uur per dag achter een bureau te zitten’, was mijn gedachte na een bezoek aan de tentoonstelling Body Worlds in de Expo aan de Zuidas/Amsterdam. De expositie toont menselijke lichamen behandeld volgens de plastinatiemethode, waarbij de lichamen van huid en vloeistof zijn ontdaan en alle geledingen van het menselijk lichaam prachtig zichtbaar worden. Niet luguber en niet eng maar ontzettend mooi om te zien. Een basketballer, een gymnast in de ringen, een balletdanser en zelfs een paard met ruiter. Werkelijk schitterend om bij deze laatste de gelijkenis te zien in spierpartijen, pezen en banden van paard en mens. Beide gemaakt om te bewegen…een uitbarsting van energie, kracht en beweging. Mens en dier, waarbij het onderscheid tussen beide zoogdieren volkomen wegvalt. Twee natuurlijke wezens, waarbij met name de spieren, pezen en banden van mens en paard gemaakt zijn om te bewegen.

Beweging en comfortzone

Hoe heeft het dan zover kunnen komen dat hele bevolkingsgroepen zich ´s ochtends naar school of werk begeven met auto, tram of een scooter; zo makkelijk en comfortabel mogelijk, waarbij comfortabel gelijk staat aan zo min mogelijk bewegen, zo min mogelijk moe worden. `s Avonds gaan we op dezelfde weg op dezelfde comfortabele wijze weer naar huis om na het eten van een snelle makkelijk hap neer te ploffen op een zo comfortabel mogelijke bank om vermaakt te worden door een tv programma waarbij we vooral niet hoeven na te denken. Om 23.30 uur kijken we weer tevreden terug op een dag en hijsen we onszelf in bed. net zoals we gisteren deden, net zoals we vorig jaar deden. En intussen worden we zwaarder en zwaarder en vragen ons af hoe dat toch kan. We leven immers zo gezond.

Ik denk dat het tijd wordt om wat meer uit die comfortzone te komen en te ontdekken hoe goed we ons kunnen voelen van een forse wandeling, een uurtje fietsen of een rondje hardlopen.

Succes…

 
Comments

I see you don’t monetize ikloop.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type of website (they approve
all websites), for more details simply search
in gooogle: murgrabia’s tools